logo


banner003

THE FOLDED SPACE – Artist´s Books With Drawings In Several Dimensions
During February 2013, a few pop op-artistbooks by Lena Ignestam and Christina of is shown at the very nice bookstore/ bookeditor/ filmproducer Korridor,
situated at Dag Hammarskjölds Allé 33, Copenhagen.
You can also see photographs by Miriam Nielsen, the serie called SIX LANDSCAPES.

Grotta
Danish text:
THE FOLDED SPACE
Lena Ignestam og Christina Bredahl Duelund er begge uddannede billedhuggere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har i en længere periode arbejdet med artists’ books udført i pop-op-teknik af papir. De har flere fælles udstillinger bag sig, og de er begge optagede af at arbejde med animation og tegning.
Dette har givet anledning til en diskussion og undersøgelse af bevægelse, dimensioner, flade versus rumlighed, hvilket har ført til brugen af pop-op-teknikken, som udgør en “legende” måde at sammenføje forskellene på. Fascinationen ligger først og fremmest i, at papirets tilsyneladende flade ydre med simple greb kan udfoldes til tredimensionelle skulpturelle tegninger – via pop-op-kunsten bliver tegningen sat i bevægelse som en animation.
Korridor udstiller tre udvalgte værker. For at skærpe magien, der udfolder sig i det øjeblik bogen åbnes, præsenteres pop-op-værkerne i montrer med et dertil udviklet software og mekanik, der med et enkelt tryk på en knap, kan åbne og lukke de tredimensionelle kunstværker.