logo


DG-2012Danske Grafikeres Hus 29 september – 21 0ktober 2012
Det foldede rum / The Folded Room
En udstilling af / an exhibition by Christina Bredahl Duelund og Lena Ignestam

Lena Ignestam: Installation på/ at Danske Grafikeres Hus 2012
L3 Skogen / The Forest by Lena Ignestam L5Bryggan / The Bridge by Lena IgnestamL2 Stromboli by Lena IgnestamL4 Akacia by Lena IgnestamL6


Danish text written for the exhibition at Danske Grafikeres Hus, Copenhagen 2012:

De 2 kunstnere Christina Bredahl Duelund og Lena Ignestam, der begge er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi, har igennem en længere periode arbejdet med animationer og pop-op teknikker.
Værkerne kan beskrives som grafiske tegninger udført i pop op-teknik af papir samt animerede videoer, der tager afsæt i deres respektive omdrejningspunkter med hjemmet og landskabet som rammen, overgangen og sammenhængen derimellem. Fascinationen ligger først og fremmest i papirets flade identitet, som igennem et tilsyneladende enkelt greb kan udfoldes til tredimensionelle skulpturelle tegninger.
Den anden fælles udtryksform – animationen – ser Duelund og Ignestam som en naturlig forlængelse af tegningen i bevægelse, og de viser nu nye animationer med samme afsæt; hjemmet og landskabet som metaforer for menneskelige tilstande. Christina Bredahl Duelunds pop-op værker har afsæt i en række af egne digte, hvor scenen er sat i hjemmet. Digtene er sammensat af tilfældige bogtitler som en samling udsagn og ansatser til små løsrevne fortællinger om menneskelige relationer. Hvert digt er levendegjort med et pop op-værk, der er indbundet enkeltvis som en bog med et opslag. Desuden præsenterer Christina Bredahl Duelund en ny animation hvor hun kredser om samme tema.
Lena Ignestams pop-op værker fører os rundt i naturen som allegorier for menneskers forhold og adfærd. Forskellige landskaper – klipper, grotter, skov, vulkaner – med gestalter tager form når beskueren åbner værkerne. Landskabet har også en stærk betydning i Lena Ignestams tegnede film. Hun er inspireret af den Italienske film Stromboli af Roberto Rossellini, hvor Ingrid Bergman i slutscenerne vandrer rundt i et rygende vulkanlandskab.
Pop-op værkerne præsenteres i montrer med dertil udviklet software og mekanik der muliggør at de besøgende med et enkelt tryk på en knap kan åbne og lukke de tredimensionelle kunstværker. Animationerne projiceres direkte på væggen.Dan.Graf-inbjudan2

Leave a Reply

*

captcha *